×

Uçaklı Kapadokya Turu

Uçaklı Kapadokya Turu

Fiyata Dahil Hizmetler

  1.  Ekonomi Sınıfı Uçuşlar
  2.  Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama (2 Gece Yarım Pansiyon Konaklama)
  3.  Lüks Otobüsler İle Ulaşım
  4.  Çevre Gezileri
  5.  İkramlar (Araç İçi Bardak Su)
  6.  Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

  1.  Sabah Kahvaltıları 
  2.  Akşam Yemekleri 
  3.  İçecekler
  4.  Öğle Yemekleri
  5.  Kişisel Harcamalar
  6.  Ekstra Turlar 
  7.  Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri
  8.  Müze Kart

Tur Programı

1. Gün

Hacı Bektaş Veli Müzesi – Devrent Vadisi – Paşabağ Vadisi – Çömlek Atölyesi – Çavuşin

Yeni İstanbul Havalimanı İç Hatlar Gidiş Terminali THY Havayolları Kontuarında bireysel olarak check in işlemlerimizi tamamlayarak İstanbul-Kayseri Uçağı ile Kayseri’ye uçuş. Kayseri Havalimanına indikten sonra alanda bizi bekleyen rehberimiz ve aracımızla buluşarak turumuza başlıyoruz. Kayseri’den hareket ederek Himmetdede, Kalaba üzerinden Hacıbektaş ilçesine doğru yol alıyoruz. Horasan’da dünyaya gelen Bektaşi Tarikatı nın Piri Hacı Bektaş Veli’nin Müzesini gezdikten sonra Avanos’a doğru yol alıyoruz. Avanos’taki öğle yemeğimiz sonrasında kayaların oyulması ile elde edilmiş eski yerleşim birimlerinin yer aldığı Çavuşin Ören Yeri’ni görüyoruz. Ardından çok başlı peribacalarının ve keşiş hücrelerinin görülebileceği Paşabağ’ da fotoğraf molası veriyoruz. Devamında değişik şekillere benzetilen peribacalarının bulunduğu Devrent Vadisi’ni geziyoruz. Turumuz Cilalı Taş Devri’ nden beri aynı teknik ve malzeme ile çanak çömlek üretimi yapılan Avanos’a yapacağımız ziyaret ile devam ediyor. Bu ziyaretimiz sırasında Kızılırmak’ tan elde edilen çamurun işlenmesi ve çömlekçi çarkı başta olmak üzere çeşitli teknikler ile sanat eserlerine dönüştürülmesi konusunda bilgiler alıyoruz, arzu ederseniz alışveriş yapma imkânından faydalanıyoruz ve sonrasında otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

2. Gün

Göreme Açık Hava Müzesi – Üçgüzeller Peribacaları – Şarap Mahzenleri – Tokalı Kilise – Onyx Taş Atölyesi – Mustafapaşa

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısı sonrası Eski adıyla Korama bugünkü adıyla Göreme Vadisi içinde yer alan Göreme Açık Hava Müzesi’ni gezmek üzere otelimizden hareket ediyoruz. Müze içerisindeki muhtelif kiliseler (Elmalı Kilise, Azize Barbara Kilisesi, Aziz Basileus Kilisesi, Çarıklı Kilise), yemekhane, mutfak, kiler, şaraphane ve İncil’in baştan sona resmedildiği Tokalı Kilise göreceğimiz yerler arasında. Ürgüp içinde yapacağımız panoramik tur sonrasında şarap mahzenlerini ziyaret ediyoruz. Daha sonra ise şapkalı peribacalarının en güzel örneklerinin bulunduğu, aynı zamanda bütün Kapadokya Bölgesi’ nin panoramik manzarasının izlenebildiği Üçgüzeller Mevkii’ nde verilecek fotoğraf ve gezinti molası ile turumuza devem ediyoruz. Asmalı Konak dizisinin de çekildiği, Rum mimarisinin en iyi örneklerini görebileceğimiz Mustafapaşa Köyü’ nü gördükten sonra halı atölyelerini geziyoruz. Ardından bölgenin en yüksek noktası olan, muhtelif dönemlerde savunma amaçlı olarak kullanılmış ve tamamı doğal olarak oluşmuş bir kaya bloğunun oyulması ile Hitit Dönemi ile Ms.9.YY arasında ortaya çıkmış olan Uçhisar Kalesi’ni fotoğraflıyoruz. Üçhisar’da bulunan bölgeye ait yöresel baharat ve yemişlerin tanıtıldığı sergide alışveriş imkânı buluyoruz. Bu günkü tur programımız bölgenin doğal kaynaklarından olan onyx taşının işlendiği Onyx Taş atölyesi ziyareti ile bugünkü turumuz sona eriyor ve otelimizde dönüyoruz. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

ileyenler sabah erken saatlerde uyanarak Muhteşem Balon Uçuşu, Atv turu, At safari programına katılabilirler. ( Ekstra )
Rehberimiz sizleri balon, atv turu, at safari turları için bilgilendirecektir.
Dileyen misafirlerimizle akşam yemeğinden sonra otelden ayrılarak Türk Gecesi programına katılacağız.( Ekstra )

3. Gün

Deri Atölyesi – Hunat Hatun Medresesi – Yeraltı Şehri – Ihlara Vadisi – Narlı Göl

Kahvaltı sonrası otelden ayrılıyoruz. Günün ilk gezi durağı Deri atölyesi olacak. İnsanlık tarihinin en eski sanatlarından biri olan deri işleme sanatı,yüzyıllar boyunca Anadolu da yasayan çeşitli uygarlıklar tarafından pek çok farklı alanda kullanılmıstır. Anadolu nun görkemli uygarlıklarından Hititler in mö 2000-mö 1800 arasında  tabaklama sanatını geliştirdikleri bölgelerden olan Kapadokyada, günümüz ustalarının işleyerek hazırladıkları deriden yapılma ürünlerin örneklerini görebileceğimiz mağazaya uğruyoruz.Burada dileyen misafirlerimiz alışverişlerini yapabilirler. Sonrasında Hititler Döneminden itibaren kullanılmaya başlayan, bölgede yaşayan halkların saklanmak için inşaa ettikleri, yer yer 100 mt derinliğe kadar ulaşan Yeraltı Şehri gezimiz sizleri çok etkileyecek (Derinkuyu, Kaymaklı, Özkonak yeraltı şehirlerinden müsait olan bir tanesi gezilecektir) . Sonrasında aracımızla ülkemizdeki krater göllerine güzel bir örnek olan Narlıgöl’e ulaşıyoruz. Fotoğraf molamızdan sonra kısa bir yolculukla 14 km uzunluğuyla ve içinden akan Melendiz Çayının güzelliğiyle bizleri karşılayan Ihlara Vadisi ile gezimize başlıyoruz. Vadi içindeki gezimizde güvercinlikleri ve Bizans Dönemin den kalma kiliseleri (Ağaçaltı, Yılanlı )göreceğiz. Ardından Kayseri’ye doğru yolculuğumuza devam ediyoruz. Burada yapılacak  turda, Gevher Nesibe Sultan için yapılmış olan ilk tıp okulu, Hunat Medresesi ve Camii, Döner Kümbet, İç Kale panoramik olarak görülüyor. Yöresel ürünler için verilen serbest zamanda yapılan alış-verişi takiben havalimanına hareket ediyoruz. THY Havayollarına ait Kayseri-İstanbul uçağı ile İstanbul’a uçuyoruz. Siz sayın misafirlerimize diğer turlarımızda tekrar görüşmek üzere veda ediyoruz.

Tur Kalkış Noktaları

  •  06:00 İstanbul Yeni Havalimanı

Açıklamalar

Önemli Notlar
*Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez.
*Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
*Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.
*Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır ayrı düşünülemez.
*Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır tek bir çocuk için kullanılır.
*En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
*Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir. Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır.
*Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
*Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
*Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır. Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır. Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı. Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.

1 yorum

comments user
A WordPress Commenter

Hi, this is a comment.
To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
Commenter avatars come from Gravatar.

Yorum gönder